TORQ Energy Drink

TORQ Energy drink je izotonično energetsko piće koje sadrži 5 ključnih elektrolita i višestruko prenosive ugljikohidrate. Količina: 1,5 kg.  

  • Omjer 2:1 Maltodextrin:Fruktoza
  • Višestruko prenosivi ugljikohidrati
  • Sadrži 5 ključnih elektrolita
  • Lagano i osvježavajuće piće
  • Izotonično piće
Out of stock

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan

SKU: N/A Kategorije: ,
 

Opis

TORQ energetska pića su pažljivo formulirana kako bi isporučila tijelu u mišiće jedinstvenu mješavinu višestruko prenosivih ugljikohidrata i elektrolita, izuzetno brzo i učinkovito, koristeći provjerenu formulu 2:1 maltodextrin : fruktoza i 5 ključnih elektrolita.

TORQ energetska pića su dio TORQ energetskog sustava, pa se mogu koristiti zajedno sa energetskim gelovima, energetskim pločicama i žvakaćim gumama za postizanje optimalnih performansi tijekom aktivnosti. 

500ml TORQ energetskog pića donosi 30 grama višestruko prenosivih ugljikohidrata (1 TORQ jedinica), tekućinu i potrebne elektrolite kako bi tijelo ostalo hidrirano. Za optimalne performanse TORQ preporuča konzumiranje 2-3 TORQ jedinice po satu, što se može postići konzumiranjem raznih TORQ proizvoda. Konzumacija TORQ energetskog pića jednostavna je metoda unosa TORQ jedinice, a istovremeno i unošenja hidracije. 

Drink Gel       Bar      Chew 
Količina 500 ml 1 1 1
Ugljikohidrati 30 g 30 g 30 g 30 g
TORQ jedinice 1 1 1 1

Što se više znojite, to trebate unositi više TORQ energetskog napitka u organizam, u odnosu na koncentrirane proizvode (gelove, pločice i žvakaće).

TORQ energetska pića dolaze u vreći od 1,5 kg sa žlicom. Sadržaj 1 žlice koristite u 250 ml vode (2 žlice na 500 ml vode, 3 žlice na 750 ml itd.). Uvijek dodajte prašak u vodu kako biste lakše promiješali. Bocu natočite do pola, ubacite prašak, zatvorite poklopac i snažno protresite. Nakon toga natočite vodu do vrha, zatvorite poklopac, malo protresite i piće je spremno.

TORQ energetsko piće je prikladno za korištenje tijekom aktivnosti raznih intenziteta jer donosi organizmu značajnu količinu tekućine, potrebne elektrolite i ugljikohidrate. Odgovarajuća hidracija predstavlja temelj za bolju izvedbu i performanse organizma tijekom aktivnosti.

Višestruko prenosivi ugljikohidrati: TORQ energetska pića koriste mješavinu derivata glukoze i fruktoze u omjeru 2:1 (utemeljenu na brojnim istraživanjima). Izvori ugljikohidrata za TORQ energetska pića dolaze iz niske osmolalnosti maltodekstrina kukuruza (derivata glukoze dugog lanca) i fruktoze. Dokazano je da ova formulacija ugljikohidrata s dvostrukom dostavom daje energiju brže od bilo koje druge kombinacije ugljikohidrata ili formulacije s jednim izvorom ugljikohidrata (preko 40% više ugljikohidrata na sat nego pojedinačni izvori glukoze). 

Izotoničnost: visoko koncentrirani maltodekstrin niske osmolalnosti koji se koristi u TORQ proizvodima, usmjerava toničnost energetskog pića malo ispod izotonične razine, omogućavajući odličan balans između goriva i tekućine koja se usmjerava u krvotok. Ovo energetsko piće je optimizirano u svakom pogledu.

Upravljanje hidracijom: TORQ energetsko piće bi trebalo koristiti zajedno sa koncentriranim oblicima (gelovima, pločicama i žvakaćama) kako bi se postigao bolji unos goriva nad unosom tekućine. U uvjetima pojačanog znojenja, više temperature u zraku ili vlažne okoline u kojoj se aktivnost izvodi, trebalo bi unositi više tekućine (energetskog pića) u odnosu na koncentrirane oblike kako bi se postigao izotoničan balans. 

TORQ energetska toničnost (Osmol/kg): okus naranče: 0.218 // okus limuna: 0.222 // okus limete i limuna: 0.218 // okus ružičastog grejpa: 0.211 // okus crnog ribiza: 0.223 // okus vanilije: 0.211 // toničnost krvi: 0.29

Olakšan transport: ugljikohidrati u TORQ energetskom piću ne isporučuju samo gorivo, već pomažu u procesu hidracije, što je jedna od ključnih blagodati izotoničnih pića. Ugljikohidrati, poput glukoze, apsorbiraju se u tijelu putem specifičnog transportera nazvanog natrij-glukoza kotransporter ili skraćeno SGLUT1. Ti transporteri djeluju kao transportna traka za glukozu i natrij premještajući ih preko tankog crijeva bez potrebe za osmotskim gradijentom. Kako se ugljikohidrati i natrij premještaju kroz transporter SGLUT1, on sa sobom nosi i velike količine tekućine, što značajno pomaže u hidraciji.

Za svaku pojedinu molekulu glukoze (i 2 molekule natrija) koju pokreće SGLUT1, s njom se premješta 260 molekula vode (Loo, Zeuthen, Chandy i Wright, 1996.) 

Elektroliti: TORQ energetsko piće sadrži natrij, klorid, magnezij, kalij i kalcij za nadomještanje elektorlita izgubljenih znojenjem. Te soli održavaju homeostazu u tijelu, omogućuju zadržavanje vode i očuvanje funkcije mišića.

Formulacija za vegane i bez glutena: TORQ energetska pića su bez glutena, napravljeni na biljnoj bazi, stoga su pogodni za vegane.

Prirodni okusi i bez boja: prilikom vježbanja tijelo je pod stresom, zbog čega je probava pogođena jer se krv preusmjerava u mišiće koji rade. Sve otopljene tvari dodane proizvodu će nepotrebno povećati njegovu osmolalnost, što otežava probavu i nije pogodno uzimati umjetne sastojke tijekom vježbanja. Stoga TORQ koristi samo prirodne okuse koje tijelo može lako prepoznati i razgraditi. Boje se ne koriste, jer jednostavno ne trebaju biti u proizvodu. 

Bez umjetnih zaslađivača: u TORQ proizvodima nema umjetnih zaslađivača iz jednakog razloga kao što nema ni boja. Umjetni zaslađivači poput Aspartama, Acsulfame-K i sl. su 100 puta slađi od šećera i posebno opasni u pogledu dugoročnog zdravlja. Ne pružaju nikakve dodatne performase organizamu, stoga nisu uključeni u formulaciju TORQ proizvoda.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “TORQ Energy Drink”