TORQ gel

15.50kn

TORQ je hipertonični energetski gel visoke potencije, napravljen bez umjetnih zaslađivača i boja, svilenkasto glatke teksture koja se topi u ustima. Količina: 45 grama.  

  • Pogodan za vegane
  • Omjer 2:1 Maltodextrin:Fruktoza
  • Sadrži 5 ključnih elektrolita
  • Bez boja
  • Bez umjetnih zaslađivača
  • Prirodni okusi i arome
  • Postoje okusi sa dodatkom kofeina
Obriši
SKU: N/A Kategorije: ,
 

Opis

TORQ gelovi su pažljivo formulirani kako bi isporučili tijelu u mišiće jedinstvenu mješavinu višestruko prenosivih ugljikohidrata i elektorlita, izuzetno brzo i učinkovito, koristeći provjerenu formulu 2:1 maltodextrin : fruktoza.

TORQ gelovi su dio TORQ energetskog sustava, pa se mogu koristiti zajedno sa energetskim pićima, energetskim pločicama i žvakaćim gumama za postizanje optimalnih performansi tijekom aktivnosti. 

Svaki TORQ gel sadrži 30 grama višestruko prenosivih ugljikohidrata (1 TORQ jedinica), što je znatno veća koncentracija u odnosu na brojne druge gelove u većim pakiranjima. Za optimalne performanse TORQ preporuča konzumiranje 2-3 TORQ jedinice po satu, što se može postići konzumiranjem raznih TORQ proizvoda. Konzumacija TORQ gela jednostavna je metoda unosa TORQ jedinice. 

Drink Gel       Bar      Chew 
Količina 500 ml 1 1 1
Ugljikohidrati 30 g 30 g 30 g 30 g
TORQ jedinice 1 1 1 1

 Što se više znojite, to trebate unositi više TORQ energetkog napitka u organizam, u odnosu na koncentrirane proizvode (gelove, pločice i žvakaće).

TORQ gelovi sa guaranom sadrže 89 grama prirodnog kofeina dobivenog iz ekstrakta guarane koji povećava budnost, mentalnu agilnost, mišićnu funkciju i pomaže u procesu sagorijevanja masti. TORQ gelovi sa guaranom dolaze u 3 okusa: Forest fruits (šumsko voće), Banofee (pita od banane, karamele i keksa) i Caramel Latte (bijela kava s karamelom).

Višestruko prenosivi ugljikohidrati: TORQ gelovi koriste mješavinu derivara glukoze i fruktoze u omjeru 2:1 (utemeljenu na brojnim istraživanjima). Izvori ugljikohidrata za TORQ gelove dolaze iz niske osmolalnosti maltodekstrina kukuruza (derivata glukoze dugog lanca) i fruktoze. Dokazano je da ova formulacija ugljikohidrata s dvostrukom dostavom daje energiju brže od bilo koje druge kombinacije ugljikohidrata ili formulacije s jednim izvorom ugljikohidrata (preko 40% više ugljikohidrata na sat nego pojedinačni izvori glukoze). 

Hipertoničnost: visoko koncentrirani maltodekstrin niske osmolalnosti koji se koristi u TORQ proizvodima, usmjerava toničnost gelova u hipertoničnu zonu, što znači da je proizvod optimiziran da daje prednost isporuci “goriva” nad opskrbom tekućine. Upravo to, u kombinaciji sa jedinstvenom integracijom višestruko prenosivih ugljikohidrata i glatkom, lako probavljivom teksturom, čini TORQ gel vrlo moćnim i najbržim izvorom energije (goriva za tijelo) na tržištu danas.   

Upravljanje hidracijom: TORQ gel neće udovoljiti potrebama organizma za hidracijom (niti jedan gel na tržištu neće, unatoč tvrdnjama nekih poizvođača izotoničnih gelova), stoga je važno da gel koristite zajedno sa TORQ energetskim napitkom kako biste osigurali optimalne fizičke performanse. Ukoliko ćete biti u situaciji da se jako znojite i gubite tjelesne tekućine, tada bi unos TORQ gelova trebao biti ograničen u koristi potrošnje energetskog napitka radi zadovoljavanja tjelesnih potreba za tekućinom i elektrolitima. S druge strane, ukoliko je znojenje slabije, TORQ gel, čokoladica i žvakaća bi trebali predstavljati značajniji udio unosa energije (goriva). U obje situacije, ukoliko se održavaju 2-3 TORQ jedinice na sat, unos u organizam će biti optimalan, samo trebate nadopuniti unos napitka ukoliko je znojenje pojačano ili isto smanjiti ukoliko je znojenje smanjeno. 

Elektroliti: TORQ gel sadrži natrij, klorid, magnezij, kalij i kalcij za nadomještanje elektorlita izgubljenih znojenjem. Te soli održavaju homeostazu u tijelu, omogućuju zadržavanje vode i očuvanje funkcije mišića.

Formulacija za vegane i bez glutena: TORQ gelovi su bez glutena, napravljeni na biljnoj bazi, stoga su pogodni za vegane.

Prirodni okusi i bez boja: prilikom vježbanja tijelo je pod stresom, zbog čega je probava pogođena jer se krv preusmjerava u mišiće koji rade. Sve otopljene tvari dodane proizvodu će nepotrebno povećati njegovu osmolalnost, što otežava probavu i nije pogodno uzimati umjetne sastojke tijekom vježbanja. Stoga TORQ koristi samo prirodne okuse koje tijelo može lako prepoznati i razgraditi. Boje se ne koriste, jer jednostavno ne trebaju biti u proizvodu. 

Bez umjetnih zaslađivača: u TORQ proizvodima nema umjetnih zaslađivača iz jednakog razloga kao što nema ni boja. Umjetni zaslađivači poput Aspartama, Acsulfame-K i sl. su 100 puta slađi od šećera i posebno opasni u pogledu dugoročnog zdravlja. Ne pružaju nikakve dodatne performase organizamu, stoga nisu uključeni u formulaciju TORQ proizvoda.

Savjet za očuvanje okoliša: vrhovi pakiranja se lako mogu zagubiti ili ispasti iz džepa te na taj način onečistiti okoliš. Vrh pakiranja neka uvijek ostane malo pričvršćen na pakiranje. Kada dođete kući, bit ćete sigurni da niste ništa ostavili u prirodi. 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “TORQ gel”